Es cura la primera persona per coronavirus a Mollerussa

06/04/2020

Actualment, hi ha 29 diagnosticats i set víctimes mortals

L'Ajuntament de Mollerussa ha informat de la primera persona curada i que havia donat positiu per coronavirus. En aquest sentit, s'han augmentat a 29 les persones contagiades, mentre que la xifra de víctimes mortals es manté en set.

Són les dades que s’han dit en la reunió periòdica del comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, convocada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que s’ha celebrat aquest dilluns. L’Ajuntament de Mollerussa segueix demanant responsabilitat a la ciutadania respecte a les mesures de confinament després que aquest cap de setmana s’hagin aixecat sis actes per incompliment, quatre d’elles a un grup de persones que estaven juntes al carrer. Així mateix, també s’ha procedit a la primera detenció d’una persona per incompliment reiterat d’aquestes mesures. Tot i amb això, s’ha constatat que la població en general està respectant el confinament i hi ha una tendència a la baixa de presència al carrer per motius no justificats.

Pel que fa al servei Ajude(M)ollerussa (676 289 571), val a dir que ha rebut ja 277 trucades, que han derivat en 192 accions directes que han dut a terme la cinquantena de persones voluntàries que hi col·laboren.  Així mateix, també s’han dut a terme 210 seguiments telefònics a persones grans de la ciutat per conèixer la seva situació i possibles necessitats i es manté un contacte permanent amb les tres residències de persones vulnerables que hi ha a la ciutat i on no s’ha detectat cap cas de coronavirus.

També es manté actiu des d’aquest programa el servei d’àpats a domicili, que es va començar a prestar dimarts passat i que ja ha tingut deu usuaris, així com el que es fa en col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent que ja ha rebut quatre sol·licituds.




INFOLLEIDA