Fins a 1.000 euros de multa al Palau d'Anglesola per ‘regar’ camins

Un reglament municipal estableix sancions per a les accions que deterioren les vies rurals

Els agricultors del Palau d’Anglesola s’exposen a multes de fins a mil euros en cas de reincidència en l’abocament d’aigua de reg als camins municipals. Aquest tipus d’accions deteriora les vies i acaba generant elevades despeses als consistoris. La recentment aprovada ordenança que regula l’ús, conservació i protecció dels camins rurals contempla com a infracció molt greu “permetre de manera intencionada o per negligència que l’aigua de reg discorri pel camí, així com desguassar-hi canonades i drenatges”.

Sancions amb multes

El règim sancionador de l’ordenança preveu castigar amb multes de 301 a 1.000 euros les infraccions de caràcter molt greu, entre les quals també s’inclouen “destruir, deteriorar, alterar, modificar o embrutar” els camins i circular-hi amb “vehicles sense roda pneumàtica o amb pes superior al que pot suportar” la via.

El catàleg recull com infraccions greus, per a les quals preveu amb multes de 101 a 300 euros, que poden arribar a triplicar-se en cas de reincidència, “no mantenir els desaigües i (elements) similars en funcionament, en un bon estat de neteja”, i, també i entre altres accions, “embrutar el camí amb roderes” quan es transporta purins o fems o utilitzar-lo com a zona d’aparcament o de maniobres per a tractors i maquinària.
Infolleida
Segre