La Catigat, la pedalada més participativa del Pla d’Urgell, reuneix 1.200 ciclistes

01/05/2019

Algunes de les principals novetats d’enguany ha estat l’augment de la participació femenina i la celebració de la primera Catigat Kids, la versió de la Catigat pensada per als més petits.

La dotzena Catigat reuneix un total de 1.200 ciclistes en la seva edició més multitudinària fins la data. “100km, 18 pobles, 1 comarca” és el lema d’aquesta pedalada popular no competitiva, la més important de les terres de Lleida, que ha esdevingut tot un element de cohesió i de promoció turística de la comarca del Pla d’Urgell ja que passa per tots els seus municipis. Aquest any, Miralcamp ha acollit l’inici i l’arribada d’aquesta iniciativa que ha atret a participants de diferents punts de Catalunya així com Andorra, Aragó o València.

Enguany també ha destacat l’increment d’un 5% de la participació femenina, que era un dels reptes d’aquesta edició. En concert, 201 dones han realitzat la pedalada de BTT. En aquesta línia, la dotzena edició de la Catigat col·laborarà amb un euro de cada inscripció a la iniciativa Ellas son de aqui, una plataforma del Grup Livinda que dóna suport i finança a projectes d’esport femení.

L’altra novetat d’aqueta edició ha estat la celebració de la primera Catigat Kids, pensada per als més menuts de casa. Ha tingut un recorregut circular d’uns 15km que ha transcorregut des de Miralcamp fins el Salt del Duran.

Com és habitual la Catigat ha comptat amb tres recorreguts, un de llarg de 105km, un mitjà de 75 i el curt de 42. A més, enguany a la zona dels búnquers de la Guerra Civil de Bellvís s’hi ha dut a terme una recreació històrica.

 

 

Anna Berga