La Comunitat de Regants vol recuperar les banquetes

16/02/2019

Canal Viu ja va denunciar fa un any que s'ha perdut un 50% dels arbres amb la modernització d'aquests espais

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell treballa en l’elaboració d’un projecte mediambiental per recuperar les banquetes, amb accions com la de replantar arbres en aquestes zones. Així ho ha explicat el seu president, Amadeu Ros, en el marc de l’Assemblea General Anual organitzada per Canal Viu.

Canal Viu va denunciar l’any passat que el Canal d’Urgell ha perdut fins a un 50% dels arbres després de la modernització de molts trams, un d’ells a Bellvís. D’aquesta manera, des del mateix consistori remarquen que el canal és un patrimoni de tots i que s’ha de treballar per salvaguardar-lo.

Una de les entitats que dona suport a la plataforma Canal Viu és el Castell del Remei, des d’on han explicat diferents propostes que s’estan duent a terme per defensar aquestes zones, com la plantació de fins a 500 arbres o la instal·lació de caixes-niu per a ratpenats, ja que es mengen uns 2.000 mosquits en una nit, que, segons ha explicat Mireia Gonzalez, responsable de comunicació del Castell del Remei, serà beneficiós per impedir plagues als vinyals.

La jornada també ha servit per recordar una de les persones més actives en defensar aquest entorn a les Borges Blanques, Núria Borràs, qui va perdre la vida desprès de caure amb el seu vehicle al canal de Seròs.

Meritxell Castillo