L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig estrena una nova revista municipal

19/04/2020

El nou mitjà vol garantir l'accés a la informació per part de tota la població

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha posat en marxa aquest mes d’abril un nou mitjà de comunicació municipal, tant digital com escrit, sota el títol 'Vilanovadebellpuig.cat'. L'objectiu és complir amb el deure de transparència per part de l’administració local i, al mateix temps, garantir el dret a la informació de tota la població, especialment dels veïns i veïnes que no tenen accés a les noves tecnologies. Vilanova compta amb un important sector de la població, entre ells les persones de més edat, que no són usuaris i usuàries dels mitjans digitals i, per tant, no poden consultar el web municipal ni les xarxes socials, i als quals sí es pot arribar a través d’una revista impresa.

La revista s’editarà amb una periodicitat trimestral i s’enviarà a totes les llars del poble, per tal de garantir que arribi a tothom. La publicació, que tindrà habitualment entre 8 i 12 pàgines, recollirà tot allò relacionat amb el dia a dia del govern local, els aspectes més rellevants del teixit associatiu, les aprovacions dels plens municipals i els telèfons d’interès, entre altres continguts. La voluntat de l’equip de govern és oferir pinzellades de l’actualitat local d’una manera àgil i fàcil de llegir que permeti arribar a tota la ciutadania.

Així mateix, la revista municipal ha de servir com a recull del dia a dia del municipi i com a recurs o eina que ens ajudi a fomentar la memòria històrica. Amb la voluntat de garantir la pluralitat, també es destina un apartat als partits polítics que van obtenir representació al consistori en les darreres eleccions municipals.

L’agenda amb les activitats més 
destacades serà una altra de les seccions habituals, tot i que el primer número de la revista no inclou aquest apartat degut a la suspensió de totes les activitats programades durant el període de confinament decretat pel govern estatal.

Aquesta no és la primera publicació que ha tingut Vilanova de Bellpuig, però sí la primera que posa en marxa l’Ajuntament. El municipi comptava amb la revista Som-hi, creada per un grup de veïns i veïnes amb la col·laboració d’entitats i associacions del poble, que va desaparèixer a l’octubre de l’any 2001. L’actual equip de govern afronta aquest nou projecte amb il·lusió i amb la voluntat de minimitzar la despesa que pugui suposar atès que té previst iniciar els tràmits per a sol·licitar la subvenció que l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida ofereix als ens locals per al finançament de publicacions d’àmbit local o comarcal.
INFOLLEIDA