L’escola Joaquim Palacín de Bellvís es manifesta contra el nou decret de menjadors

20/11/2018

L’AMPA gestiona aquest servei des de fa més de 30 anys. El centre disposa de cuina pròpia i cada dia es serveixen un centenar d’àpats

Desenes de pares i alumnes de l’escola Joaquim Palacín de Bellvís s’han manifestat al pati del centre per protestar contra el nou decret de menjadors que prepara el Govern. Aquest estableix que sigui una empresa la que es faci càrrec del servei de menjador i no les AMPA, com actualment passa en molts centres educatius i com és el cas de Bellvís. Des de fa més de 30 anys, l’AMPA del centre gestiona aquest servei, que actualment compta amb un centenar d’alumnes i que a banda del menjador també inclou les diferents activitats que es realitzen al migdia i que el decret no contempla.

Des de l’AMPA consideren que si la gestió del servei passés a tercers, seria més costós. També creuen que afectaria a la qualitat del servei, que ara compta amb cuina pròpia i utilitza productes de proximitat.

Malgrat això, des del centre tenen esperança que la situació pugui canviar. Precisament aquest dilluns, el delegat d’Ensenyament, Carles Vega, i el director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Ramon Simón, s’han reunit amb representants de les AMPA i direccions dels centres de Lleida per comunicar-los-hi que el decret no es podrà aplicar, com a mínim fins al 2020, i que mentrestant treballaran per buscar solucions.

 

 

Anna Berga