L’Oficina Jove programa 3 cursos per aquest trimestre

18/02/2020

Conducció de carretons, monitor de transport escolar o defensa personal per a dones són les propostes gratuïtes que s’ofereixen

L’Oficina Jove del Pla d’Urgell ha programat tres noves propostes formatives per aquest trimestre amb l’objectiu de posar a l’abast del jovent cursos gratuïts que puguin ajudar-los a endinsar-se en el món laboral o en el seu desenvolupament personal. Un curs de conducció de carretons, un de monitoratge en el transport escolar i un altre de defensa personal conformen l’oferta fins a l’abril. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

 

El primer dels cursos que s’ofereixen és del de conducció de carretons, que tindrà lloc el dia 29 de febrer de 9 a 2 del matí i de 3 a 8 de la tarda. La formació inclou la part teòrica sobre el funcionament dels carretons elevadors i també una part pràctica per a la qual cosa cal ser major de 18 anys per a inscriure-s’hi.

 

Pel que fa al curs de monitor/a en transport escolar, els dies de celebració són el 14 i 15 de març en horari de matí de 9 a 2. La formació capacitarà professionalment als que la segueixin a fer-se responsable d’un grup de menors que viatgen en autobusos tant en rutes escolars com en excursions o viatges organitzats amb l’objectiu de garantir-ne la seguretat i la comoditat.  

 

El tercer dels cursos i el de més novetat, ja que és la primera vegada que s’imparteix és de defensa personal adreçat a noies i a dones amb l’objectiu de proporcionar-los-hi coneixements d’autoprotecció i treballar aspectes psicològics com la confiança o l’autoestima. El curs, que s’impartirà en aquest cas a la Sala Polivalent de L’Amistat, tindrà lloc els dies 28 de març i el 4,18 i 25 d’abril de les 10 a la 1. En el cas dels dos darrers cursos, les inscripcions es poden fer a partir dels 16 anys.

INFOLLEIDA