Miralcamp acull l’escola OK-XS

26/11/2021

Es tracta d’ensenyar l’hoquei sobre patins d’una forma alternativa a la tradicional reduint espais, material i jugadors en pista | Està gestionat pel Consell Esportiu del Pla d’Urgell i ja s’hi han inscrit 25 nens i nenes de 4 a 12 anys

L’escola OK-XS s’ha implantat a Miralcamp amb l’objectiu d’apropar als nens i nenes l’hoquei sobre patins. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l'ajuntament de Miralcamp i gestionada pel Consell Esportiu del Pla d’Urgell i l’entrenador Isidre Brufau, el qual pretén ensenyar l’hoquei d’una forma alternativa a la tradicional. L’activitat redueix l’espai de joc, el material, els jugadors en pista i modifica el sistema de competició.

Un dels pilars fonamentals del projecte és la inclusió, és a dir, poder aprendre a patinar i jugar a hoquei en una edat avançada. Les sessions d’entrenament es divideixen segons el nivell de joc i l’edat per tal que els nens i nenes puguin jugar amb companys d’un nivell similar.

L’escola també pretén modificar el sistema de competició a través de trobades amb altres clubs. L’objectiu d’aquestes trobades és que els jugadors puguin jugar tota l’estona amb adversaris del mateix nivell i sense seure a la banqueta, evitant d’aquesta manera qualsevol tipus de discriminació.

Ja s’hi han inscrit 25 nens i nenes de 4 a 12 anys del municipi, tot i que la idea és oferir l’activitat a qualsevol infant de la demarcació. Els participants tenen la possibilitat d’entrenar entre un i dos dies a la setmana. L’ajuntament de Miralcamp ha subvencionat el projecte amb una dotació de 2.000 euros, que han anat destinats a la compra de material esportiu. L'activitat també compta amb el patrocini del taller de mecànica Alejandro Cos. 

INFOLLEIDA