Mollerussa reconeix els mèrits individuals i per clubs en la Festa de l’Esport apadrinada per Anna Tarrés

El Teatre L’Amistat acull el lliurament de trenta-sis guardons en quinze disciplines en un acte presentat per la periodista Eva Cortijo

30/09/2024

L’Ajuntament de Mollerussa ha celebrat la Festa de l’Esport en la qual s’ha fet un reconeixement als mèrits esportius assolits tant a títol individual com col·lectiu o per clubs pels esportistes de la ciutat durant la temporada 2023-2024. En total, s’han lliurat trenta-sis guardons a esportistes, equips i figures rellevants del món esportiu local que han competit o treballat des de quinze disciplines diferents. La festa ha estat apadrinada per l’entrenadora internacional de natació artística Anna Tarrés, qui recentment s’ha penjat la medalla d’or als Jocs Olímpics de París amb la selecció xinesa. Tarrés, que fou seleccionadora de l’equip espanyol de natació sincronitzada entre 1997 i el 2012, on va conquerir quatre medalles olímpiques a Pequín (2008) i a Londres (2012), té  a més 52 medalles internacionals en Campionats del Món i d’Europa. L’entrenadora, que ha estat assessora de la selecció francesa i entrenadora de la selecció ucraïnesa, d’Israel i actualment de la xinesa, ha rebut un reconeixement de mans de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

La festa, que ha estat conduïda per la periodista especialitzada en esports Eva Cortijo, arriba a la quarta edició amb la voluntat de donar visibilitat al teixit associatiu de la ciutat i als mèrits aconseguits en competicions de nivell pels seus esportistes. En aquest sentit, a banda dels onze guardons per esportistes a títol individual i els onze a equips d’esports col·lectius, s’ha fet un especial reconeixement per mèrits rellevants a tres jugadors mollerussencs que militen del Club Hoquei Alpicat, club que aquesta temporada ha ascendit a l’OK Lliga, i també seguint amb l’hoquei, a l’Isidre Brufau, preparador físic al Club Patí Fraga, el qual s’ha proclamat campió de WSE Champions League. Igualment, ha estat reconeguda la rellevància del genet Marçal Piró, que la passada temporada s’ha penjat la medalla de Campió d’Espanya de Joves Genets participant en el Campionat d’Europa.

Així mateix, també s’ha destacat la trajectòria en el món del motor de Delfín Lahoz, de l’Escuderia Mollerussa, i la d’Agustí Solé i Concepció Pons al Grup Excursionista Serralada. Del món del futbol, s’ha reconegut a David Pozo, qui ha estat entrenador de totes les categories del Club Futbol Joventut Mollerussa, i de Francesc Mir, per la seva dedicació i trajectòria al mateix club. Tornant a l’hoquei, s’ha distingit també la trajectòria de Josep Maria Pinyol al Club Hoquei Mollerussa. La festa també ha tingut un especial reconeixement per a dos esdeveniments esportius singulars que es fan al territori com són la Trobada de Motos Clàssiques que, organitzada per l’Associació de Motos Clàssiques i que enguany ha celebrat la trentena edició, i la CATIGAT, que n’ha celebrat quinze. Així mateix, s’ha fet un reconeixement a Previntegral com a empresa que dona suport amb el patrocini al teixit esportiu de la ciutat.

A banda dels guardons, també s’ha lliurat un diploma d’agraïment als presidents dels diferents clubs esportius amb què compta la ciutat.

La cerimònia, que ha comptat també amb l’actuació de hip-hop a càrrec del Club Stil, ha donat veu als diferents protagonistes els quals han parlat de les seves experiències personals i han posat en relleu la importància de l’esport i els valors que la seva pràctica transmet.

Infolleida