Ruta literària Maria Mercè Marçal a Ivars d’Urgell

25/02/2022

Té com a objectiu donar a conèixer el llegat de l’autora, posant la literatura i el seu paisatge al servei del lector

La Diputació de Lleida ha iniciat el projecte d’un itinerari cultural i literari Maria Mercè Marçal, al municipi d’Ivars d’Urgell. Una actuació que consisteix en crear una ruta literària pel municipi per tal de donar a conèixer el llegat de l’autora, posant la literatura i el seu paisatge al servei del lector.

La ruta transcorre pels principals llocs de referència d’Ivars: can Salvador (casa on va viure), l’ermita de la Mare de Deu de l’Horta, l’escultura de record de la poetessa, el casc antic i el fòrum Maria Mercè Marçal, entre d’altres.

Cada espai se senyalitzarà i s’adequarà amb un element d’informació de la seva biografia i amb la inclusió d’una selecció dels principals poemes i referències bibliogràfiques de la protagonista.

Aquesta actuació, inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”, està cofinançada amb fons FEDER, a través de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, amb un import d’adjudicació de 27.526,27 €.

Infolleida