Sis escoles del Pla estrenen proveïdor del servei de menjador escolar per aquest curs

L'aposta pels aliments de proximitat i ecològics, i l'increment del monitoratge, entre les principals novetats que resulten del contracte de concessió entre l'empresa Sercodaga i el Consell Comarcal

30/09/2024
El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha adjudicat a l'empresa Sercodaga el servei de menjador escolar de 6 escoles de la comarca; concretament dels centres El Sitjar de Linyola; Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola; L'Estel de Castellnou de Seana, ton Clavé de Vila-sana, CEE Siloé a Mollerussa i La Bassa a Torregrossa. La vigència del contracte és per a un curs amb possibilitat d'una pròrroga i, entre els aspectes més destacats, hi consta una dotació mínima de 2 monitors a les escoles rurals, sent en els altres centres proporcionals al nombre d'alumnat i, en el cas del Centre CEE SILOE, arribant fins a 7 professionals a la cura de l'espai interlectiu.

En la primera reunió de la comissió del menjador, celebrada el passat dijous, es van posar en comú les novetats que es desprenen del nou contracte. També es va destacar la proximitat de l'empresa prestadora del servei i l'origen de part dels productes dels menús que se serveixen, com per exemple fruites i verdures originàries de Barbens i Vilanova de Bellpuig.

Per part de l'equip de govern, es va destacar l'esforç de gestió que s'ha dut a terme per tal d'aconseguir un major finançament per part de la Generalitat per garantir més monitors als menjadors sense que aquest fet suposi un sobrecost per a les famílies d'usuaris fixos. "El servei de menjador és crucial per facilitar la compatibilització de la vida familiar amb la laboral", va explicar el vicepresident Jordi Martínez Atero. Qui també va agrair a les Afes i Ampes de la comarca la perseverança i el seguiment realitzat durant els darrers anys, esforços que han contribuït a què els escolars del Pla tinguin un servei i una qualitat nutricional de primer nivell. És intenció de l'equip de govern que cada cop siguin més les escoles que vulguin acollir-se al servei de menjador gestionat per la institució comarcal.

L'actual concessió comportarà també una proposta educativa relacionada amb la cuina tradicional de diferents indrets de la península, com ara les Illes Balears, Galícia, Catalunya, entre altres, perquè els alumnes aprenguin nous coneixements a través dels seus plats més típics. Sercodaga també prepara la dinamització d'una mascota a tots els centres que serà "batejada" en un concurs on els alumnes podran decidir, tallers en una unitat mòbil que es desplaçarà per tots els centres, entre altres aspectes relacionats amb el medi ambient i els hàbits saludables.

Com a novetat d'aquest any, el Consell Comarcal ha posat en marxa una formació pionera titulada "Els gegants del Pla d'Urgell, elements indispensables de la cultura popular de la nostra comarca", que es desenvoluparà entre octubre de 2024 i maig de 2025 al Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell. Aquest curs, que compta amb el suport del Departament d'Educació, està dissenyat per dotar els professionals de l'educació i la cultura popular amb eines per incorporar els gegants com a recurs pedagògic a les aules, amb l'objectiu de fomentar la tradició gegantera entre infants i joves.

Amb aquesta iniciativa, el Consell del Pla reafirma el seu compromís amb la promoció i preservació de la cultura popular, creant espais de convivència i formació que assegurin la continuïtat d'aquesta rica tradició a la comarca.
Infolleida