Tot a punt per l’inici de les obres a l’església del Palau d’Anglesola

31/10/2020

Un grup de voluntaris del municipi han adequat el temple per fer els treballs de millora

L’església Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola obre portes de nou per començar els treballs de millora, després de l’esfondrament del fals sostre fa més d’un any. Organitzats en grups de 6 persones i respectant les mesures de seguretat, un total de 20 voluntaris del municipi han col·laborat per retirar una cinquantena de bancs del temple i traslladar-los a un cobert.

 

D’aquesta manera, es dóna llum verda perquè l’empresa local Simó Farnell comenci la primera fase de les obres. En aquest sentit, una part dels treballs de millora consisteixen a reforçar les voltes i les columnes de l’edifici. Unes obres que tenen un cost total de 100.000 euros, 40.000 procedeixen de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, 30.000 de la parròquia municipal i donatius de feligresos, i 30.000 més del Bisbat de Solsona. D’altra banda, el consistori busca finançament per dur a terme la segona fase de les obres, on els operaris consolidaran els fonaments del temple. Tot plegat, es preveu reobrir l’església als feligresos a finals de l’any 2021.

 

Tot i això, queda pendent l’arranjament de la façana i el campanar. Una acció que es podrà dur a terme amb l’equipament en actiu.  

Alba Mor