Tres pobles del Pla d’Urgell implantaran un sistema amb targeta per la brossa

24/04/2020

Tres municipis del Pla d’Urgell formaran part d’una prova pilot per millorar el reciclatge a la comarca. S’hi implantarà un sistema amb targeta per dipositar la brossa.

A partir del pròxim mes de setembre, els veïns de Palau d’Anglesola, Sidamon i Vilanova de Bellpuig hauran de fer servir una targeta per poder obrir i tirar les escombraries als contenidors de la fracció orgànica i de resta. Es tracta d’una prova pilot que el consell comarcal implementarà amb l’objectiu de millorar el percentatge de selectiva, que aquest any s’hauria de situar en el 50% tal com marca la normativa europea.

L’ens comarcal ha escollit aquestes tres poblacions perquè van ser les que ho van sol·licitar i no es planteja imposar sancions als veïns que no tirin les escombraries correctament.

La iniciativa anirà acompanyada de campanyes de sensibilització. I en aquest sentit, també s’ha aprovat la modificació del servei de recollida de voluminosos per augmentar el  servei, que passarà a ser de 48 jornades anuals amb un cost de gairebé 17.000 euros.

 

Mariona Rebull i Martí