Un final d'agost molt festiu

Agramunt, Miralcamp, Aitona, el Palau d'Anglesola i Penelles, entre els municipis de festa major

Les comarques lleidatanes enfilen un nou cap de setmana festiu, en les últimes cuades de l’agost. Alcarràs va inaugurar ahir una festa major que continua creixent any rere any, amb un total de 35 penyes (dos més que el 2023) i 1.100 participants inscrits. L’animada cercavila dels capgrossos, els Bastoners del Pla de l’Aigua i la Puput d’Alcarràs van aixecar els ànims dels veïns abans de la lectura del pregó i la proclamació de pubilles davant d’una plaça de l’Església engalanada per a l’ocasió. A la nit, la festa es va traslladar al recinte de les penyes, on va tenir un particular txupinasso, el pregó de Li Fotem Sense Esme i una sessió del DJ The Kal Bot.

A Penelles, la programació de la festa major va arrancar la nit de dimarts amb una escala en hi-fi organitzada pels joves del projecte JoVa, mentre que ahir estava prevista una caminada nocturna fins a la Cabana de la Perdiu. L’itinerari finalitzava a la plaça Major, amb música i resopar per als participants. D’altra banda, els veïns i veïnes d’Agramunt van estrenar ahir les festes patronals amb un assaig obert de la Dansa dels Canuts i un concert del grup Llegums. Durant sis dies, aquest municipi de l’Urgell ha organitzat més de mig centenar de propostes lúdiques i culturals per a totes les edats i gustos.

També el Palau d’Anglesola està de festa aquests dies i ahir va fer les delícies dels més petits amb una tarda de jocs esportius. La va seguir una caminada popular i la presentació oficial dels quatre equips de futbol sala del Palau. Així mateix, Miralcamp i Aitona ho tenen tot preparat per a les festes, que han iniciat avui amb una actuació musical de Jèssica Abu i una sessió de cine a la fresca, respectivament.

Infolleida
Segre