Un mort i dos infectats més a Mollerussa

03/04/2020

Ja són set les persones que han mort per coronavirus i la xifra de contagis s'eleva als 24

La reunió periòdica d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa ha fet balanç de la situació actual d'estat d'alarma. S'ha lamentat que la xifra de defuncions s'hagi elevat a set persones, mentre que els casos positius per coronavirus ja són 24, dels quals 12 són ingressos hospitalaris. L’Ajuntament de Mollerussa insisteix en la necessitat, ara que arriba el cap de setmana, d’extremar les mesures de confinament i només sortir en aquells casos en que sigui necessari amb l’objectiu d’evitar la situació que va registrar el cap de setmana passat quan la Policia Local va haver d’aixecar 9 actes per infringir el confinament. En total, són 75 les denúncies fetes des que es va activar el Pla de Protecció Civil de Mollerussa.

 

Pel que fa al servei Ajude(M)ollerussa (676 289 571), val a dir que ha rebut ja 249 trucades, que han derivat en 164 accions directes que han dut a terme la cinquantena de persones voluntàries que hi col·laboren.  Així mateix, també s’han dut a terme 193 seguiments telefònics a persones grans de la ciutat per conèixer la seva situació i possibles necessitats i es manté un contacte permanent amb les tres residències de persones vulnerables que hi ha a la ciutat i on no s’ha detectat cap cas de coronavirus.

També es manté actiu des d’aquest programa el servei d’àpats a domicili, que es va començar a prestar aquest dimarts i que ja ha tingut 8 usuaris, així com el que es fa en col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent per acompanyar aquelles persones que necessitin tenir assistència telefònica per afrontar amb més eines la situació personal. En aquest sentit, de moment tres persones han sol·licitat aquest servei. Pel que fa a la iniciativa de felicitar els aniversaris, en dos dies s’ha felicitat 8 infants que així ho han demanat a través de www.mollerussa.cat

INFOLLEIDA