Una dona relata que un veí la va violar per venjança

10/02/2022

La Fiscalia demana 15 anys de presó per a l'acusat i la defensa l'absolució

Segons ha explicat la dona, l'acusat la va segrestar a Arbeca (Garrigues), quan sortia de casa per llençar les escombraries i, amb l'ajuda de dos homes més que no han pogut ser identificats, l'acusat la va introduir en un cotxe, la va dur fins a Miralcamp (Pla d'Urgell) i la va violar. Tot i que l'agressor duia la cara tapada amb un tapaboques, la dona el va poder identificar perquè li va poder baixar per veure-li la cara i el coneixia perquè havia tingut "problemes" judicials amb el seu marit, ha explicat.

Pel que fa als fets concrets, la dona no ha sabut precisar, aquest dijous al judici, si l'acusat la va arribar a violar o no. "Em va fer de tot", ha dit, però sobre si hi va haver penetració ha dit que no ho recordava. Segons ha explicat, ho va poder fer perquè els altres dos homes la subjectaven pels braços.

La defensa de l'home, demana l'absolució per al seu client en considerar que la dona s'ha contradit diverses vegades entre la declaració que va fer al jutjat d'instrucció i la feta aquest dijous al judici. A més, ha dit, els forenses no van apreciar cap marca ni ferida ni als braços ni la vagina de la dona i entén que "si hagués passat el que diu que va passar, per desgràcia, recordaria els detalls tota la vida".

L'acusat, en el seu torn d'última paraula ha assegurat que és "innocent". "No he fet res i crec que m'ha denunciat per venjança", ha dit. L'home ho associa a diversos enfrontaments judicials que han tingut amb el marit de la víctima, qui, a més, havia mantingut una relació extramatrimonial amb la seva dona, tal com ella mateixa ha reconegut durant el seu testimoni, i que, en canvi, nega la víctima.

Al judici també han declarat diversos Mossos d'Esquadra que van atendre la víctima i que han declarat que estava nerviosa i espantada però "no angoixada". L'informe policial conclou que després de prendre-li declaració, no donen "prou credibilitat" als fets relatats per la víctima "per alguns detalls".

Un altre testimoni ha estat el de la propietària del bar on tant l'acusat com els seus germans diuen haver estat en l'hora que la dona denuncia els fets. La propietària ha confirmat que eren al bar veient un partit de futbol, que van arribar cap a les 20 h i que van marxar cap a les 21.45 h.

La trucada que la dona va fer al 112 és de les 22.02 h i, per la defensa, això demostra que era impossible que l'acusat tingués temps de fer el que diu la víctima.

El fiscal, en canvi, dona credibilitat a la víctima perquè considera que la seva declaració és coherent i que els Mossos la van trobar en un descampat, tal com assegura, amb la roba esquinçada, "espantada i nerviosa". Pel que fa al fet que no ha sabut concretar si hi ha haver o no penetració, el fiscal argumenta que la situació va ser impactant i que estava en estat de xoc.

A més dels 15 anys de presó per un delicte d'agressió sexual, la fiscalia demana que se li imposin a l'home 7 anys de llibertat vigilada, que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a la víctima durant 10 anys i que la indemnitzi amb 15.000 euros.

ACN