Agricultura començarà a treballar amb la campanya de la fruita de l’any vinent

17/10/2018

Per evitar arribar a l’inici de la campanya “amb les problemàtiques de sempre”, segons ha explicat la consellera Teresa Jordà a la 23a Jornada Fructícola de l’IRTA. La Jornada reuneix, durant dimecres i dijous, a 2.000 professionals i un centenar d’empreses

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació es reunirà aquest novembre amb el Departament de Treball per abordar diferents temes com la contractació de temporers amb l’objectiu de començar a treballar ja amb la propera campanya de la fruita. La seva consellera, Teresa Jordà, ha explicat que volen “avançar-se” i “treballar amb perspectiva” per evitar arribar a l’inici de la campanya “amb les problemàtiques de sempre”.

Jordà ha participat a l’acte de benvinguda de la 23a Jornada Fructícola de l’IRTA que es celebra aquest dimecres i dijous a Mollerussa. Entre altres, la jornada compta amb ponències i 14 demostracions de camp on les firmes i els mateixos especialistes de l’IRTA presenten les novetats varietals i donen a conèixer els avenços del sector.

Una de les xerrades ha anat a càrrec del Doctor Stefano Musacchi, professor de la Washington State University que ha parlat de la producció de la poma i la pera a l’Estat de Washington. Aquest estat produeix el 70% de les pomes fresques dels Estats Units i tot i que en aquest mercat predomina la poma vermella, en els darrers temps han sortit noves varietats com la “Honeycrisp apple” i la “Cosmic Crisp Apple” com explica Musacchi "Washington està molt emocionat amb una nova varietat de poma anomenada “cosmic crisp” que és la primera veritat desenvolupada per la meva universitat...i ja hi ha gairebé 10 milions d’arbres encomanats per als propers 3 anys, així que que penso que aquesta varietat serà un gran valor per la indústria"

La 23a Jornada Fructícola de l’IRTA és el major esdeveniment fructícola del sud d’Europa i aplega uns 2.000 professionals i un centenar d’empreses.

Anna Berga