Agricultura convoca els ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal

13/06/2018

El període de presentació de sol·licitud és d’un mes. Els pagaments de la subvenció del 2017, d’un import d‘1,7 milions d’euros, es preveu que es facin efectius en les pròximes setmanes.

Aquesta setmana s’ha aprovat la convocatòria dels ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal corresponents a l’any 2018, dotada amb 1,8 milions d’euros dels pressupostos del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El període de presentació de les sol·licituds és d’un mes.

L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar l’assessorament als agricultors en gestió integrada de plagues i tots aquells serveis en matèria de sanitat vegetal adreçats a la millora de la lluita contra les plagues, malalties i males herbes que incloguin les actuacions d’assessorament tècnic en prevenció, lluita i control contra aquelles que són especialment perilloses. També es dóna suport econòmic directe a les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV), que col·laboren en les campanyes de prospecció de plagues i en assaigs per millorar i implementar tècniques alternatives a l’ús de plaguicides químics.

També s’han adaptat als processos telemàtics i de simplifacació administrativa tots els tràmits relacionats amb el registre de les Agrupacions de Defensa Vegetal. Així, les 118 entitats que actualment estan inscrites, entre les quals n'hi ha 11 del Pla d'Urgell, podran realitzar les gestions amb l’administració a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya. Paral·lelament, les entitats noves que vulguin ser reconegudes com a ADV i donar-se d’alta, trobaran tota la informació necessària al mateix portal.

Els pagaments de la subvenció del 2017, després de finalitzar el procés de certificació per un import total d‘1.710.026 euros, es preveu que es puguin fer efectius en les properes setmanes.

Infolleida