Alliberen a l’estany un cigne cantaire que s’havia trobat a Barcelona

05/03/2019

A Catalunya, aquesta espècie només s’ha vist al Delta de l’Ebre en dues ocasions més, una l’any 1994 i l’altra al 2010

Tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat han alliberat un cigne cantaire a l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Es tracta d’una espècie pròpia de la tundra àrtica que hiverna entre octubre i abril a l’Europa nord i central però que rarament arriba fins a la Península. De fet, només s’ha vist al Delta de l’Ebre en dues ocasions més, una l’any 1994 i l’altra al 2010. En aquest cas, el cigne cantarie es va trobar el passat mes de gener pels carrers de Barcelona amb signes de debilitat. Posteriorment, va ser traslladat al Centre de Fauna de Torreferrussa, al Vallès Occidental fins que ara s’ha alliberat a l’estany, on els tècnics creuen que l’animal podrà reprendre la ruta migratòria fins a casa seva.

Un altre dels motius d’alliberar el cigne a l’estany d’Ivars i Vila-sana, és que en aquest espai natural ja hi ha altres aus d’aquest gènere, com el cigne mut, amb el que l’exemplar pot conviure. A partir d’aquí, el cigne pot ser que es quedi a l’estany des de només unes hores fins a diversos mesos.

Cal destacar que el cigne cantaire és l’espècie més gran dels tres cignes europeus, i es diferencia dels altres pel seu bec triangular de color groc i negre.

 

 

Anna Berga