Arrenca la 146a Fira de Sant Josep

16/03/2018

Aquest divendres s’han celebrat les primeres jornades tècniques i també s’ha inaugurat oficialment la 146a edició

La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa ha obert portes, aquest divendres, amb un total de 280 expositors, més de 20.000 metres quadrats de superfície i amb bones expectatives.

La inauguració ha tingut lloc, com és habitual, al centre cultural i ha anat a càrrec del President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Tant ell com l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, han posat de manifest “l’extrema excepcionalitat” que viu Catalunya i que no ha permès a cap membre “del Govern legítim” inaugurar la Fira. Tot i això, han assegurat que la millor resposta al 155 i a la situació actual que viu el país és mantenir el pols econòmic i el caràcter emprenedor, unes característiques molt arrelades a la Fira de Sant Josep que han fet possible arribar a les 146 edicions. L’acte institucional també ha comptat amb la participació, via videoconferència, de Carles Puigdemont.

El certamen firal també inclou el 38è Saló de l’automòbil, ubicat al recinte de les piscines municipals i que enguany compta amb 23 expositors de vehicles, caravanes i motocicletes.

Aquest divendres també s’han celebrat les primeres jornades tècniques com la Borsa interpirinenca de cereals, celebrada al Restaurant Resquitx, o l’Innoespai, dedicat a presentar les novetats tècniques en agricultura, entre altres.

La Fira també compta amb l’espai de la Diputació de Lleida “Aliments del Territori i Tu” on durant els 4 dies del certamen s’hi realitza tastos i demostracions de cuina amb productes “km0”.

 

Anna Berga