Brusel·les aprova la retirada de 3.000 tones de pomes per a l'Estat Espanyol

06/03/2017

Unió de Pagesos n'ha demanat la retirada de 300 tones a la província de Lleida.

els pagesos preparen el camp per a la propera campanya. No són, però, optimistes. Per a Unió de pagesos els baixos preus de la poma es deuen tant a un excés de producció com a una estratègia de la distribució per forçar rebaixes. Per això reclama que la Generalitat redobli la pressió contra les grans empreses de distribució amb inspeccions i controls. Es tracta d’aconseguir frenar les vendes a pèrdues i que compleixin totes les normes de l’etiquetatge, ja que és una pràctica prohibida per la legislació.

Paral·lelament celebra que Brussel·les augmenti les retirades de tones de l’estat espanyol en 3.000 tones per equilibrar els preus. Serveix per reassignar noves quotes de retirada de poma, ja que estats com l’espanyol ja han esgotat el 100% de la quota assignada per la Comissió Europea.
Tot això, segons els seus responsables, ha fet que cada cop mes pagesos hagin decidit plantar poma en zones de muntanya amb unes produccions amb unes característiques diferents que ara com ara tenen mes sortida al mercat

I es que segons dades d’Afrucat, la patronal de la fruita catalana, a la xarxa de càmeres de Lleida hi ha un 30 per cent mes de poma emmagatzemada que el mateix període de l’any passat. Unes 146.000 tones, la majoria de les quals, un centenar de la varietat golden.

Marta Grau (Lleida TV)