El canvi climàtic i el tractament dels purins, temes principals de la Fira de Sant Josep

09/03/2022

Les conselleres Vilagrà i Jordà i el president de la Diputació de Lleida, representació institucional en els actes de la 149a Fira de Sant Josep

La 149a Fira de Sant Josep de Mollerussa, certamen que recupera enguany la seva data habitual del 18 al 20 de març després que l’any passat s’ajornés al juny a causa de la pandèmia, recupera també en aquesta edició la presencialitat de les jornades tècniques, ja que l’any passat aquestes sessions es van haver de desenvolupar en format virtual. 

El programa de Jornades Tècniques, que enguany arriben a la seva 42a edició, inclourà un total de vuit jornades d’actualitat i interès per als sectors agrícola i ramader. La XXI Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del panís donarà el tret de sortida aquest dijous dia 10 de març a les 10 del matí al programa d’aquesta 149a Fira de Sant Josep. La sessió formativa se celebrarà al Teatre l'Amistat i tractarà temes com la nova plaga de la Diabrotica, la soja i les oportunitats de comercialització i l’aplicació de la FotoDUN.

Pel que fa a la resta de jornades es portaran a terme entre el 17 (jornada prèvia a la fira) i el 19 de març i abordaran des de l’energia fotovoltaica al món rural al paper de la pagesia en la lluita contra el canvi climàtic, passant per la problemàtica actual sobre emissions i gestions de purins, la producció de cereals, les gelades primaverals en fruiters o l’agromarketing en la promoció de productes agroalimentaris.

Representació institucional a la Fira

Laura Vilagrà serà l’encarregada d’inaugurar la 149a Fira de Sant Josep de Mollerussa el divendres dia 18 de març a les 11 h al Teatre l’Amistat. Posteriorment, es farà un recorregut pel recinte firal, on es farà el tall de cinta oficial del certamen agroalimentari i al voltant de les 13 h es farà la inauguració del 41è Saló del l'Automòbil al Recinte de les Piscines. 

D'altra banda, l’acte de cloenda serà el diumenge 20 de març a les sis de la tarda i anirà a càrrec de la consellera Teresa Jordà, mentre que el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presidirà els actes del Dia de la Comarca que es realitzaran dissabte dia 19 a partir de les 18.30 hores, quan es farà una trobada amb els alcaldes del Pla d'Urgell a l’ajuntament.

Per últim, el diumenge dia 20 de març al migdia, i en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa com a capital agrària durant aquell cap de setmana, es té previst dur a terme una actuació simultània a la manifestació convocada a Madrid el mateix dia en defensa del sector agrari.

INFOLLEIDA