El Pla d'Urgell celebra el Dia de la Comarca

17/03/2019

Miquel Buch ha assistit a l'acte en el que s'ha presentat l'escultura commemorativa dels 30 anys de la comarca elaborada per l'artista ivarsenc Erik Schmitz

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha animat al Consell Comarcal del Pla d’Urgell a continuar treballant per prestar servei a la ciutadania i ajudar, així, a fer créixer la comarca i fer-la més rica. Ho ha dit a la celebració del Dia de la Comarca, amb el que tradicionalment Mollerussa, com a capital, ret homenatge a la resta de municipis del Pla d’Urgell en el marc de la Fira de Sant Josep. Buch també ha volgut destacar el potencial de la Fira com a element dinamitzador i de creixement econòmic de la comarca.

Per la seva part, l’alcalde i President de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat el “factor humà” i el caràcter de la gent del Pla d’Urgell com a elements indispensables per aconseguir que una comarca petita i volguda com és el Pla d’Urgell esdevingui motor a les terres de Lleida.

El Dia de la Comarca també ha servit per inaugurar la nova escultura de l’artista ivarsenc Erik Schmitz per commemorar el 30è aniversari de la creació del Pla d’Urgell. L’obra, que s’ha col·locat al pati del Consell Comarcal, està formada per 30 peces de pedra sorrenca que s’aixequen sobre un eix de rotació, situat a Mollerussa. Damunt d’aquests s’hi pot veure els municipis del Pla, elaborats amb bronze, i l’aigua com a element que dóna vida al territori.

Una cop acabat l’acte, el conseller d’Interior, acompanyat dels diferents representats del territori, s’han dirigit fins als pavellons firals. Allí han visitat diferents stands, entre ells el del Grup Segre.

 

Anna Berga