El president de la Diputació reivindica la fortalesa del Pla d'Urgell rural en el marc de Sant Josep

19/03/2022

Talarn ha posat en valor la proximitat i la vitalitat dels municipis rurals del Pla d’Urgell com a elements claus per sortir enfortits de la pandèmia

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assegurat que el factor de la proximitat dels municipis rurals és un dels més assenyalats per a superar aquests dos anys de pandèmia. “No han estat dos anys en blanc, els alcaldes del Pla d’Urgell han estat treballant pels seus municipis durant aquests temps”, ha afirmat el president en el marc de la celebració del Dia de la Comarca amb el qual Mollerussa ret homenatge a la resta de municipis del Pla d’Urgell en el marc de la Fira de Sant Josep.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha remarcat la “voluntat de ser del Pla d’Urgell” com a “tractor i motor de les terres de Lleida”, fet que converteix la comarca en un cas d’èxit. L’alcalde ha assegurat que el poder polític del Pla d’Urgell ha estat clau perquè la comarca hagi esdevingut el que és actualment i remarca que en aquest context “encara que no ho sembli, hi ha oportunitats i s’han d’aprofitar des del territori”.

L’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Mollerussa, ha comptat també amb la participació del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, que ha fet una reflexió, en el context actual d’augment de preus i costos de producció, sobre la importància del consum local i l’autonomia en l’abastiment de la producció, “que d’això a la comarca del Pla d’Urgell en sabem”, i ha remarcat la importància de les accions de promoció econòmica i turística en el territori.

Un cop acabat l’acte, que ha començat a l’Ajuntament de Mollerussa amb la signatura del llibre d’honor per part del president i la tradicional fotografia de família amb els alcaldes dels 16 pobles de la comarca.

INFOLLEIDA