El sector agrari reclama ajudes i més inversions per fer front al canvi climàtic en la 17a Jornada de Reg i Futur

26/01/2018

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell també ha senyalat que hi ha aigua per afrontar la propera campanya

L’impacte econòmic, social i tècnic del canvi climàtic ha estat un dels temes que ha centrat la Jornada de Reg i Futur que des de fa 17 anys, organitza la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell. El sector agrari, i en especial el del regadiu, reclama una millor gestió de l’aigua, la modernització de les infraestructures hidràuliques i la baixada d’impostos per fer front al canvi climàtic i denuncien que les ajudes i inversions que reben per part de l’administració són del tot insuficients, fet que a la llarga, pot suposar el fi de la pagesia.

La Jornada també ha tractat altres temes com són els problemes i el futur en l’exportació de la fruita o sobre la campanya del panís. Per altra banda, El President de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Ramón Carné, ha senyalat que hi ha aigua per afrontar la propera campanya. Les reserves estan al 50%, entorn als 240 hectòmetres útils, i encara falta les nevades de març, que acostumen a ser les més fortes.

A l’acte d’inauguració també hi ha participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha senyalat l’entorn d’anormalitat política que s’ha viscut a la jornada,  ja que no s’ha pogut comptar, com era habitual, amb la presència dels màxims representants de la conselleria d’Agricultura.

 

Anna Berga