El sector de la carn de boví vol obrir-se al mercat xinès

28/05/2019

La Cooperativa d’Ivars d’Urgell ha acollit una jornada d’Unió de Pagesos sobre el futur del sector boví.

La interprofessional del sector de la carn bovina a Espanya, Provacuno, que agrupa productors, escorxadors i indústria de transformació, busca obrir-se al mercat xinès. Per fer-ho planteja crear una marca conjunta amb l’organització del sector del corder, Iterovic, per així ser més atractius de cara al gegant asiàtic.

Provacuno va néixer l’any 2017 amb l’objectiu de promocionar la carn de boví tant a nivell nacional com internacional i actualment ja exporta a països de l’Aràbia i de l’est asiàtic.

Les oportunitats i els objectius de Provacuno són un dels temes que s’han tractat a la Jornada sobre el futur del sector boví, organitzada per Unió de Pagesos, que ha tingut lloc a la Cooperativa d’Ivars. Entre altres, també s’ha parlat de com millorar la producció bovina per a que sigui més respectuosa amb el medi ambient, un dels reptes destacats que té el sector tot i que un dels principals, és la comunicació.

La jornada també ha servit per tractar altres temes com són els reptes del sector des del punt de vista de l’Administració i la problemàtica de l’ús dels antibiòtics.

Anna Berga