Fira de Sant Josep amb 153 expositors, jornades tècniques virtuals i parc d'atraccions

02/06/2021

Rebrà la visita del president Aragonès el dissabte

El president de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, seran els encarregats de presidir els actes protocol·laris de la 148 Fira de Sant Josep que se celebra aquest cap de setmana del 4 al 6 de juny. Així ho han confirmat  l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i director de l’ens firal, Xavier Roure.

 Solsona s’ha mostrat satisfet i ha posat en valor la “molt bona representació del nou Govern de la Generalitat” als actes del certamen i ha afegit que aquesta representació confirma “l’aposta de país” pel sector agrari com a sector essencial.

 Pel que fa al programa, divendres dia 4 a les 11 del matí la Inauguració Oficial de la 148 Fira de Sant Josep, acte que es farà a L’Amistat i que estarà presidit pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Un cop fets els parlaments les autoritats i assistents faran la visita al Recinte Firal i a l’1 del migdia es farà la inauguració del 40è Saló de l’Automòbil, ubicat al Recinte de les Piscines.

 Els actes oficials continuaran dissabte amb la celebració del Dia de la Comarca, el qual comptarà amb el recentment nomenat nou president de la Generalitat, Pere Aragonès. La recepció, a les 5 de la tarda, està prevista a l’Ajuntament si bé els parlaments es faran al Centre Cultural  a 2/4 de la tarda i posterior recorregut pel Recinte Firal. Aquest acte comptarà també amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, així com amb el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i alcaldes de la comarca.

 Per últim, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, serà l’encarregada de cloure diumenge dia 6 el certamen, en un acte previst a les 6 de la tarda i que es farà als Pavellons Firals amb visita també al Recinte Firal.


Primera fira de grans dimensions a Catalunya

Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa ha detallat les xifres d’aquesta convocatòria en la qual participaran 153 firmes expositores que ocuparan fins a 13.000 m² de superfície neta, unes dades que Roure ha destacat per la seva importància alhora que s’ha referit al certamen com a “la primera fira professional d’aquesta dimensió a Catalunya”.

 En la seva intervenció, el director ha fet especial menció sobre el Saló de l’Automòbil, del qual ha dit estarà al 100% i oferirà una gran exposició amb uns 400 vehicles.

 

El certamen manté el programa de Jornades Tècniques amb sessions telemàtiques

 D’altra banda, Roure ha informat també del programa de Jornades Tècniques que es portaran a terme en el marc de la fira i que se celebraran de forma telemàtica. Sobre aquest apartat, el director ha dit que si bé des de Fira de Mollerussa “defensem que les fires han de ser presencials i la Fira de Sant Josep serà presencial, també hi ha altres opcions com el telemàtic que ens han obert nous horitzons”. En aquest sentit, el director ha afegit que aquesta via ofereix la possibilitat d’arribar a interessats en les sessions que no poden assistir-hi de forma presencial.

En total es faran cinc jornades de les quals una ja es va celebrar el passat mes de març. Divendres dia 4 es faran tres d’elles: Innovacions tècniques en agricultura, del camp a la central, organitzada per l’IRTA i que es podrà seguir a partir de les 15:00 hores inscrivint-se a https://transferencia.irta.cat/activitats/innovacions-en-fructicultura-del-camp-a-la-central/ ; Gestió de l’impacte ambiental de les granges de porcí intensiu, organitzada per la UdL, i La gestió correcta d’una compravenda. Successió o donació i novetats en tanteig i retracte, organitzada per JARC a les 19:00 a l’adreça ruralcat.gancat.cat/inscripcionspatt . Dissabte dia 5 tindrà lloc l’altra sessió amb el títol Implantació de les renovables al territori, organitzada per Unió de Pagesos a les 11:30 i que es podrà seguir en inscriure’s a https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMpfu-trDwrG9dlKEiHxP43Dwf99VHWl7V4

 

Una fira on tornar a generar vida social i econòmica

 En el marc de la roda de premsa, el director ha aprofitat per convidar a visitar la fira i “tornar a generar vida social i econòmica”. Roure ha insistit en el “disseny d’una fira segura, fàcil de venir i atractiva”, als controls d’aforaments, controladors covid que vetllaran per la seguretat dels visitants i amb un sentit únic de circulació.

 Per últim, el director ha al·ludit a la transparència i sinceritat amb els expositors com a claus en la relació entre el Patronat Fires de Mollerussa i les firmes expositores durant aquests mesos.

 

Parc d’atraccions, perimetrat amb una trentena de firetes, i el mercadet del carrer Arbeca, l’oferta lúdica del certamen

 D’altra banda, una trentena d’atraccions complementàries animaran com cada any la Fira de Sant Josep aquest cap de setmana, en un recinte que estarà perimetrat i tindrà controls d’aforament per afavorir les mesures de seguretat i prevenció marcades per aquest tipus d’activitat. L’oferta lúdica es concentrarà a l’avinguda de la Fira, al costat del Pavelló Firal, i comptarà amb una vintena d’atraccions com llits elàstics, motos, pistes d’autos de xoc, toros mecànics o inflables, entre altres. Pel que fa a les casetes, n’hi haurà una quinzena entre tómboles, xurreries, tir, curses de camells, pesca d’ànecs o la de videojocs.

 Així mateix, el carrer d’Arbeca tornarà a acollir el mercadet amb l’objectiu de comunicar la zona del recinte firal amb el centre comercial de la ciutat. En aquest cas, el mercadet, que obrirà portes el dia 4, comptarà amb una trentena de parades amb diferents productes d’artesania o roba, entre altres.  Totes les parades compliran amb les distàncies de seguretat i les mesures preventives establertes.

 D’altra banda, per tal de facilitar les tasques de muntatge de la fira, el mercat setmanal previst per aquest dimecres dia 2 comptarà amb totes les parades habituals excepte les que ocupen l’avinguda del Canal. Pel que fa a dimecres dia 9, el mercat ja es podrà celebrar al complet.

SEGRE MOLLERUSSA