La Generalitat de Catalunya redactarà durant aquest any un projecte de modernització del Canal d'Urgell

20/05/2020

Les obres estan previstes que comencin durant el 2021 i en un termini de set anys hauria d'haver cobert les 75.000 hectàrees que abasteix el canal

La Generalitat de Catalunya redactarà durant aquest any un projecte de modernització dels Canals d’Urgell. Les millores han de permetre una major eficiència en l’ús de l’aigua i la utilització d’energies renovables. Amb les noves infraestructures, es potenciarà el sistema de gestió per afrontar reptes de futur com el canvi climàtic o les sequeres extremes a les quals estan sotmeses les terres de Ponent. Les obres estan previstes que comencin durant el 2021. 

Cada fase del projecte ha de beneficiar al voltant de 10.000 hectàrees de cultius fins arribar a les 75.000 que abasteix el canal. La intenció és completar totes les fases en un termini de set anys.

Els regants han acudit a les administracions de Catalunya, estatal i europea per demanar fons i sufragar la milionària inversió del projecte, que calculen que pot arribar a costar més de 1.000 milions d’euros.

RICARD GÓMEZ