La Inspecció de Treball va aixecar 23 actes d’infracció en la campanya de fruita de 2017

17/05/2018

La Comissió Agrària va destacar l’alt grau de compliment per part dels empresaris agrícoles tot i que apunten la necessitat de resoldre l’allotjament dels temporers

Ahir va tenir lloc a Lleida la Comissió Agrària per preparar la pròxima campanya fructícola, la qual va estar presidida per la Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso. Aquesta Comissió va destacar l’alt grau de compliment per part dels empresaris agrícoles tot i que apunten la necessitat de resoldre l’allotjament dels temporers.

Durant la passada campanya, la Inspecció de Treball va realitzar 125 visites a explotacions agrícoles i magatzems de fruita, 21 més que en la campanya del 2016. Aquestes visites van permetre identificar a 581 treballadors dels quals 78 eren espanyols i 503 estrangers.

En total, l’any passat els inspectors van aixecar 23 actes per infracció, una xifra superior a les 15 que es van aixecar al 2016. D’aquestes 23, 10 estaven vinculades a faltes en les altes de la Seguretat Social, 7 per contractar de forma irregular a estrangers i 2 més per infraccions en matèria salarial.

En aquesta propera campanya es preveu mantenir el nombre de visites per part dels Inspectors de Treball. Fins aquest dimarts, les contractacions en origen arribaven a les 402 sol·licituds, xifra que representa un lleuger increment respecte a les 370 contractacions en origen que es van contractar en la campanya 2016. Els contractats en origen procedeixen de Colòmbia.

 

Infolleida