L’IES Mollerussa acull una jornada tècnica sobre les plagues agràries

22/11/2017

La Xylella fastidiosa i el Foc Bacterià poden causar grans danys als cultius a més de tenir un cost important per al pagès.

La Xylella fastidiosa i el Foc Bacterià són dues malalties causades per bacteris i que poden causar grans danys als cultius i a la jardineria. El fet que no hi ha una cura per a les plantes afectades fa que la prevenció sigui clau per evitar la propagació d’aquestes malalties. Per aquest motiu l’institut Mollerussa ha acollit un jornada tècnica per donar a conèixer als professionals de l’àmbit els seus símptomes i els mètodes de prevenció.

Les dues malalties es propaguen a través d’insectes i actualment la Xylella fastidiosa és la plaga que més preocupa a la Unió Europea ja que afecta a una gran varietat de plantacions comercials com són l’ametller, olivera, vinya o cítrics. En aquests moments a Europa hi ha 6 focus detectats i un dels més greus és el que ha aparegut a Alacant.

En el cas del Foc Bacterià, ja fa més de 5 anys que es troba en els cultius lleidatans tot i que gràcies al clima favorable i a les feines de prevenció, els danys cada vegada són menors.

 

Dels principals problemes en que es troba el sector és que el Foc Bacterià encareix la producció de la fruita. Es calcula que el pagès destina 200 hores a l’any en treballs per combatre aquesta malaltia a banda del cost dels productes de prevenció i insecticides el que fa difícil combatre la plaga si els preus de la fruita no acompanyen.

Anna Berga