Lleida tindrà fins a 75 mediadors per a la campanya fructícola

Convocatòria dotada amb 1,7 milions d’euros, per formar i contractar aquests dinamitzadors, que faran feines d’assessorament i suport als treballadors de la fruita

Disset ajuntaments de les comarques del pla de Lleida i els consells de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, el Segrià i l’Urgell, a més de sindicats agraris, contractaran 75 mediadors per a aquesta campanya de la fruita. El departament d’Empresa, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha obert una nova convocatòria, dotada amb 1,7 milions d’euros, per formar i contractar aquests dinamitzadors, que faran feines d’assessorament i suport als treballadors de la fruita a Lleida.

La convocatòria està dirigida als ajuntaments d’Aitona, Albatàrrec, Albesa, Alcoletge, Artesa de Lleida, Bell-lloc d’Urgell, Bellpuig, Corbins, la Granadella, la Granja d’Escarp, Lleida, Mollerussa, Seròs, Soses, Tornabous, Torres de Segre i Verdú, a més dels consells. Els 75 mediadors tindran un contracte de jornada completa durant sis mesos i rebran formació de diferents matèries, entre elles, mediació i conscienciació en matèria d’igualtat.

També col·laboraran en qüestions com ara buscar allotjament per als temporers, garantir la convivència i resoldre problemes. Municipis del Baix Segre van lamentar fa un mes el retard de la convocatòria del SOC, ja que en la majoria d’aquests pobles havia començat la campanya de la fruita i els urgia tenir cobertes aquestes places.
Infolleida