Més de 200 assistents al III Aplec de Joves del Camp

19/03/2018

El Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, diu que la societat cada vegada està més conscienciada i disposada a pagar per consumir productes de proximitat, uns productes que són clau per a la viabilitat de les explotacions dels productors

Segons el Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, la societat cada vegada està més conscienciada i disposada a pagar més  per consumir productes de proximitat, uns productes que moltes vegades elaboren els mateixos productors agraris i que són clau per a la viabilitat de les seves explotacions. Per això des de les 14 escoles agràries de Catalunya impulsen el Campus Empresarial Agrari. Ho ha explicat en el III Aplec de Joves del Camp que s’ha celebrat al Teatre L’Amistat de Mollerussa dins les jornades tècniques de la Fira de Sant Josep.

La trobada ha reunit a més de 200 persones i enguany s’ha centrat en com veuen els joves la seva professió agrària i el món rural. També ha comptat amb la participació de l’escriptora i filla de pagesos, Empar Moliner, que ha explicat com va viure ella el món de la pagesia quan era petita i les diferències amb l’actualitat.

Els joves també han participat en taules de debat on s’han tractat temes com la viabilitat de les empreses familiars agràries, l’accés a la terra i finançament o com valoren els joves la seva professió, entre altres.

 

 

Anna Berga