Mollerussa, punt de trobada per a la innovació del sector fructícola

13/10/2018

Tot a punt per a la 23a Jornada Fructícola de Mollerussa que se celebrarà els dies 17 i 18 d’octubre i on es donaran a conèixer les últimes investigacions de l’IRTA i les novetats del sector.

Més de 2.000 professionals i 100 empreses es citaran els dies 17 i 18 d’octubre a Mollerussa en el marc de la 23a Jornada Fructícola a la finca experimental que l’IRTA té a Mollerussa. La Jornada comptarà amb ponències, exposicions i demostracions de camp. Entre les més destacades, la que impartirà l’especialista Estanis Torres, que explicarà com fer un bon maneig en l’aplicació de calci per a reduir un 30% la incidència del bitter pit, una malaltia que anualment representa 5 milions de pèrdues per als productors de poma a Espanya.

La jornada també comptarà amb la presència del Doctor Stefano Musacchi, professor de la Washington State University, especialista en producció de poma i pera i en sistemes de poda i formació d’ambdós cultius. Musacchi explicarà la situació de la producció de la poma i la pera a l’Estat de Washington.

A les jornades també s’hi podran trobar exposicions sobre millores en el control de la cendrosa del presseguer, l’increment de quallat en la pera Conference, la producció de poma ecològica o la gestió de fitosanitaris, entre d’altres.

Infolleida