Nufri comença la retirada de fruita dolça

05/09/2017

La via principal de retirada és la transformació de la fruita en sucs per donar-la al banc d'aliments

20 camions carregats amb 400 tones de prèssec i nectarina. Aquesta és la imatge que es veurà en els pròxims dies a la indústria transformadora Nufri de Mollerussa. Lleida ja ha començat a retirar del mercat la fruita de pinyol afectada per la crisi de preus que experimenta el sector. La província de Lleida havia sol·licitat retirar gairebé 20 mil tones de fruita d'òs, que juntament amb les quotes d'Aragó i Múrcia sumaven unes 30 mil. Des d'Afrucat, s'assegura que només es podrà absorbir el 30% de les sol·licituds

La via principal de retirada que s'està fent a Lleida és la de transformació en sucs per a la seva posterior entrega a entitats benèfiques. Concretament, l'empresa Nufri està rebent la fruita de cooperatives agrícoles i la transforma en sucs per donar-la al banc d'aliments. Un requisit indispensable per aquesta retirada és que la fruita ha de tenir unes característiques de qualitat, és a dir, que qualsevol ciutadà se la podria trobar en un supermercat. Segons el director d'Afrucat, Manel Simon, aquesta retirada no ajudarà a salvar la campanya. 

Està previst que Nufri segueixi rebent fruita en les pròximes 2 setmanes. A banda d'ells, a Catalunya hi ha 2 indústries més que estan realitzant aquest procès juntament amb 3 empreses d'Aragó.

Marc Tàsies (Lleida TV)