Preocupació d'Unió de Pagesos per la possible falta de temporers

26/03/2020

Ha endegat una campanya per buscar treballadors que s'hagin quedat sense feina per culpa de la crisi del coronavirus

La dificultat de viatjar degut a la crisi del coronavirus podria ser un problema per al sector de la fruita per falta de temporers. Tant és així, que Unió de Pagesos ha llençat una crida a aquells estudiants i autònoms que s’hagin quedat sense feina perquè vagin a treballar al camp. Cada any, hi ha al voltant de 25.000 persones que treballen en aquest sector a tot Catalunya i temen que aquesta xifra és vegi reduïda pels efectes del confinament o per la por d’anar a treballar en un país tant afectat pel virus.

Tot i això, no tot són notícies negatives. De fet, el confinament ha propiciat un augment del consum de fruita a les cases. Això ha provocat que Rússia s’estigui plantejant aixecar el veto i obrir fronteres en aquest mercat.

Unió de Pagesos espera reunir el personal necessari per collir tota la fruita d’una campanya que es preveu bona. També estudien fer ús d’hotels que no puguin obrir o que pateixin una baixada de clients per acollir els temporers que s’hagin pogut desplaçar per treballar al camp.
RICARD GÓMEZ