REPORTATGE. 149a Fira de Sant Josep

21/03/2022

La 149a Fira de Sant Josep tanca amb 138.000 visitants i el 70% d’expositors que repetiran l’edició vinent

El 70% dels expositors que han participat en la 149a Fira de Sant Josep de Mollerussa tornaran l’edició vinent, segons es desprèn a les enquestes de satisfacció realitzades per Fira de Mollerussa als expositors del certamen. En un balanç positiu, que suposa un apropament a les xifres anteriors a la pandèmia, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha remarcat que un 53% dels expositors de la Fira fa més de 10 anys que repeteixen i això mostra compromís i fidelitat amb el certamen, i assenyala que l’any vinent serà una edició especial pel 150è aniversari.

Una de les dades destacades també pel president de l’ens firal ha estat la satisfacció dels expositors, que aquest any indica com un 50% dels expositors han vist cobertes les seves expectatives i un 5% fins i tot ha superat el volum de negoci que pensaven generar. D’altra banda, Solsona ha remarcat que la xifra de 138.000 visitants s’acosta a les xifres d’abans de la pandèmia, ja que el juny de l’any passat van ser de 74.000, i que això ha fet que tant l’ambient com l’activitat comercial a Mollerussa aquests dies siguin molt bons.

Pel que fa a la part més professional de la Fira, el programa de Jornades Tècniques, en aquesta edició ha recuperat la presencialitat i ha comptat amb set jornades en les quals han participat 450 persones.

La consellera Jordà remarca el paper de la Fira com un punt de trobada dels diferents agents del sector agrari en aquest període de crisi

La cloenda del certamen ha estat presidida per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, qui ha qualificat la Fira de Sant Josep com un dels certàmens més importants del país i de l’Estat, a més d’incidir en el paper de la Fira “no només com un lloc per fer-hi transaccions econòmiques sinó com un espai de trobada en un context que ja era molt difícil abans de la invasió d’Ucraïna”. I ha afegit, en referència a la necessitat d’una sobirania alimentària, que “entre tots hem de ser capaços de trobar oportunitats en aquesta situació d’incertesa, per crear un punt d’inflexió”.

FOTO - JOAN GÓMEZ

RICARD GÓMEZ PUIG