REPORTATGE. Memòria de 150 anys de Fira

13/03/2023

Un llibre i un documental commemoren el segle i mig de Sant Josep de Mollerussa

Les fires de Mollerussa han generat des de l’any 2011 un volum de negoci de 91 milions d’euros en la venda directa de cotxes i d’aquests, el 64% de transaccions es van portar a terme a la Fira de Sant Josep. Aquestes xifres les va posar d’exemple ahir l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, per destacar la importància de l’activitat firal a la capital del Pla. “La fira no és una cosa simpàtica, sinó una realitat econòmica potent”, va remarcar el primer edil a l’acte institucional de celebració dels 150 anys de la Fira de Sant Josep, que es va dur a terme al teatre L’Amistat.

També va assistir a la celebració el president de la Diputació, Joan Talarn, que va remarcar la importància d’aquest certamen en la transformació econòmica del país, l’equilibri territorial i la generació d’oportunitats. L’acte va incloure la presentació del llibre 150 anys de Sant Josep. Les veus d’una fira, del periodista Oriol Bosch, delegat a Lleida de l’Agència Catalana de Notícies, en col·laboració amb la cap de Comarques de SEGRE Helena Culleré i que compta amb el pròleg de la subdirectora de SEGRE Anna Gómez.

El públic també va poder visualitzar un documental sobre aquest certamen, realitzat per Miquel Àngel Daviu i Nil Ortiz. També es va fer un homenatge a persones vinculades a la Fira al llarg de la seua història com els alcaldes Toni Bosch, Teresa Ginestà i el mateix Solsona; els presidents de la Diputació de Lleida Josep Pont, Joan Reñé, Rosa Maria Perelló i Joan Talarn; els directors de la Fira Miquel Àngel Rivasés, Pere Gatnau, Poldo Segarra i Xavier Roure i el president del consell comarcal, Rafel Panadés.

J.G.M. / RICARD GÓMEZ PUIG