Bell-lloc d’Urgell engega una iniciativa per donar una segona vida als llibres

05/05/2017

6 establiments s'han sumat a aquesta iniciativa que pretén promoure la lectura i allargar la vida dels llibres

El bookcrossing o “passa llibres” en català, consisteix en deixar un llibre en un espai públic amb l’objectiu que una altra persona el pugui agafar i gaudir-lo. Aquest moviment està força estès en molts països europeus i a Estats Units i des de fa pocs dies, també s’ha implementat a Bell-lloc d’Urgell amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura i per donar una segona vida als llibres.

El funcionament d’aquesta iniciativa consisteix en agafar un llibre de casa i deixar-lo en un dels establiments adherits, per a continuació escollir un dels llibres que es troben en aquell espai. El llibre escollit es pot llegir al mateix punt o bé endur-se’l a casa. Actualment hi ha 6 locals adherits a aquesta iniciativa, el consultori mèdic, els restaurants Cal Bòria i Vinyes del Mig, i els bars La cultural, La Plaça i La Tonketa.

Com a punt distintiu, a cada establiment adherit hi ha un full on els usuaris poden escriure la seva opinió i valorar el llibre que han llegit amb l’objectiu d’aconsellar a altres usuaris.

Anna Berga