Cal Sinén oferirà servei de bar abans de l'estiu

21/03/2018

El Consorci i la Diputació de Lleida destinen 219.000 euros a millorar Cal Sinén i l’entorn de l’estany, un espai on també s’hi instal•larà la cúpula utilitzada a la pel•lícula “Segon origen” de Carles Porta

El Consell General de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha adjudicat els projectes de geotèrmia i museïtzació de Cal Sinén, uns projectes en els quals ja s’està treballant i que s’espera que pugin estar enllestits a principis del mes d’abril. Pel fa al sistema de geotèrmia, s’hi ha destinat 38.000 euros mentre que en el cas de museïtzació, són 50.000 euros. També s’ha fet una modificació de crèdit per 60.000 euros  per convertir la primera planta de Cal Sinén en un espai diàfan que es destinarà a una zona de servei de bar.

Per altra banda, s’ha anunciat una inversió de 71.000 euros per millorar la senyalització interna de l’estany dins el projecte Ponent Actiu. També s’instal·larà, al mateix entorn de l’espai, la cúpula que es va utilitzar a la pel·lícula “Segon origen” de Carles Porta, i que es destinarà a usos turístic i culturals.

 

Reñé també ha anunciat que la Diputació de Lleida editarà un llibre sobre l’Estany que recollirà la memòria viva de personatges que van viure l’antic estany i el seu procés de recuperació.

Anna Berga