El rejoveniment del camp català, repte per a Joves d’Unió de Pagesos

29/11/2023

“D’aquí a deu anys volem una empresa agrària que controli tot Catalunya, o que siguin les famílies que arrelin la terra i el país?”. Aquesta ha estat la pregunta el sindicat juvenil d’Unió de Pagesos ha volgut transmetre en un decàleg entregat al president de la Generalitat i amb el que es vol lluitar per defensar el futur del sector

Que es tingui en compte la transversalitat de l'agricultura i es defensi l'espai agrari per mitjà de la normativa de la Llei d'espais agraris que obliga a una anàlisi d'afectacions en la planificació territorial i urbanística i en projectes d'obres. Aquesta és una de les principals reclamacions que Joves d'Unió de Pagesos ha volgut plasmar en un decàleg entregat al president de la Generalitat, Pere Aragonès. Segons el sindicat, només el 4,84% dels caps d'explotació de Catalunya tenen menys de 35 anys.

El sector apunta, també, sentir-se vulnerable a causa de l'especulació en el desplegament d'energies renovables, així com reclamen al Govern que modifiqui el pla de sequera, prioritzant els usos de l'agricultura i la ramaderia davant d'altres no essencials.

El sindicat assegura que continuarà treballant per lluitar pel futur del sector.

Ariadna Sanchez Ber