El director general de Turisme, Octavi Bono, valora positivament l’aplicació dels fons en les obres de la masia de Cal Sinén

08/02/2017

Bono s’ha mostrat satisfet amb la inversió dels fons del Pla de foment a la masia

El director general de Turisme, Octavi Bono, i la cap de servei de planificació turística, Clara Plana, han visitat avui la masia de Cal Sinén a l’Estany d’Ivars i Vila-sana per valorar l’estat actual de les obres. El Pla de foment territorial de turisme permetrà finalitzar les obres de cal Sinén com a centre d’interpretació ambiental al llarg d’aquest any 2017. Bono ha considerat que s’està fent “una aplicació molt adequada dels fons del Pla de foment i amb la intenció que han de tenir aquestes línies d’acció, que és la de tenir recursos que transformin l’entorn i siguin motors d’activitat”. Ha assenyalat, a més, que els “complau molt” detectar com aquest efecte comença a ser visible.

Actualment la masia ja funciona tots els caps de setmana com a punt d’informació de l’estany i com a punt d’inici de les visites guiades. Disposa també d’un espai explicatiu de la vida a l’antic estany i d’un mirador. A més, és punt de venda de producte local.

En la jornada els han acompanyat el president del Consell Comarcal, Josep Maria Huguet, el gerent, Joan Torrent, el coordinador tècnic del Consorci, Toni Costa, i els alcaldes d’Ivars d’Urgell i de Vila-sana, Montserrat Coma i Joan Sangrà. A banda de la masia, també han estat a l’Oficina de Turisme i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, on la tècnica, Imma Balcells, els ha fet una visita guiada.

El Pla de foment territorial

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana està executant un Pla de foment territorial de turisme a Cal Sinén en el marc d’uns ajuts del Departament d’Empresa i Coneixement. Aquest ajut de 185.823 euros, per una inversió prevista del doble d’aquest valor, s’executa des de l’any 2014 i la previsió és que les obres a la masia finalitzin al mes de setembre. Fins ara s’ha adequat la planta baixa en la part corresponent a acabats d’obra interiors, pintura, tancaments, lluernari, instal·lacions i també el mirador. Al llarg d’aquest any es treballarà en la climatització, els equipaments de millora de l’oferta turística, el mobiliari i la museografia. La Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Turisme assumeix la meitat de la inversió i la resta prové d’ajuts de la Diputació de Lleida i el programa LEADER de desenvolupament rural.

Infolleida