L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell pren mesures en els abocaments il•legals i parcel•les abandonades

22/02/2017

Està prohibit abocar runa en tot el terme municipal i és un acte que pot comportar sancions de fins als 6.000€. A més, des del consistori s’ofereix la recollida gratuïta d’objectes voluminosos.

Amb l’objectiu de millorar l’estat i la imatge del nucli urbà de Bell-lloc d’Urgell, com de tot el seu terme municipal, l’Ajuntament del municipi va iniciar, aquest passat 2016, unes línies d’actuació consistents en netejar els abocaments il·legals i les parcel·les o propietats abandonades.

Durant el 2016 el consistori ha presentat tres denúncies per abocaments de runa situats en una finca privada, en un camí municipal i a la pineda municipal. En els tres casos l’informe de la unitat de medi ambient dels Mossos d’Esquadra no ha pogut identificar-ne els responsables, fet que ha suposat que en el cas de l’abocament situat en la finca privada hagi estat el propietari l’encarregat de la seva neteja i en els altres dos indrets ho ha fet els serveis municipals.

L’Ajuntament del municipi també ha actuat en les parcel·les o propietats abandonades obligant als propietaris a realitzar-hi tasques de manteniment, que en un alt percentatge, ja han donat els seus fruits.

La segona línia d’actuació ha consistit en presentar denúncia als Mossos d’Esquadra per la possibilitat de delicte ecològic per contaminació d’aqüífers en tres parcel·les abandonades amb restes d’obra i material de construcció.

Aquest any 2017 s’iniciarà la tercera via d’actuació que consistirà en iniciar procediments sancionadors als propietaris de terrenys urbans abandonats que no compleixin amb els requeriments fets.

Anna Berga