Les obres del centre de Mollerussa destapen un antic pou que podria datar del 1700

22/06/2018

Podria tractar-se del pou que antigament donava nom a la plaça de Manuel Bertrand. En aquest lloc també s'hi ha trobat una làpida funerària datada al 1815

Les obres de reforma de la plaça de Manuel Bertrand de Mollerussa han destapat un antic pou, just a l’extrem nord-oest a l’entrada del carrer de la Vilaclosa. Des de l’Ajuntament han indicat que es podria tractar del pou que antigament donava nom a la plaça i que, de ser així, la troballa dataria del s. XVIII.

El consistori ja s’ha posat en contacte amb el departament de Cultura de la Generalitat perquè identifiqui i dati el pou. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha remarcat que aquesta troballa permet reafirmar que Mollerussa és una ciutat que té història i, elements com aquest, ajuden a explicar-ne el seu passat.

També s’ha encarregat l’estudi arqueològic d’una làpida funerària datada al 1815 que s’ha localitzat aïllada i actuant com a tapa d’una claveguera a la mateixa plaça. Aquesta però ha estat retirada del lloc amb l’objectiu de salvaguardar-la.

 

 

Anna Berga