L’estany d’Ivars i Vila-sana celebra el proper 2 d’abril el Dia de l’Estany amb una mostra gastronòmica amb pera de Lleida

21/03/2017

Els assistents podran també participar en la tradicional plantada d’arbres o en les passejades a cavall.

La Pera de Lleida serà l’ingredient protagonista en la VI Mostra Gastronòmica de Cuina que es celebrarà en el Dia de l’estany el proper 2 d’abril. En total sis restaurants de l’entorn de l’Estany d’Ivars i Vila-sana oferiran tasts fets amb alguna de les tres varietats de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida, que com a novetat, inclourà algunes degustacions aptes per a celíacs. Els restaurants que col·laboraran en aquesta edició són l’Amoca, La Guspira, el Xelin, cal Modesto, el Castell del Remei i el Petit Xiroi i, com cada any, es recolliran els plats en un receptari que es lliurarà als assistents.

A més de les peres DOP Pera de Lleida, també es podran degustar els tradicionals “estanyets” de can Gil, sucs naturals de cal Valls i vi del Castell del Remei.

A banda de la Mostra Gastronòmica, també hi ha programades diverses activitats familiars, tal com ha explicat Costa, per celebrar aquest Dia de l’Estany. Hi haurà jornada de portes obertes a Cal Sinén per visitar la nova exposició sobre els Espais Naturals de Ponent, es faran passejades a cavall, i es podrà participar en la tradicional plantada d’arbres per millorar l’entorn i també gaudir d’una mostra d’anellament d’ocells per conèixer les varietats que habiten l’estany.

El Dia de l’Estany s’emmarca en la 9a Fira de l’Estany, que se celebra els dies 1 i 2 d’abril, i comptarà amb més d’un centenar d’expositors de diferents entitats i establiments comercials al Pavelló Poliesportiu d’Ivars d’Urgell. També es faran, segons han explicat l’alcaldessa d’Ivars d’Urgell, Montserrat Coma, i el coordinador tècnic de la Fira, Edgar Aldana, diversos tasts i actuacions, per dinamitzar l’activitat al municipi i promocionar l’estany, tot donant a conèixer també el ventall d’entitats i comerços de la comarca del Pla d’Urgell.

Infolleida