Alumnes de La Salle Mollerussa, guardonats als premis E2 "Escola d'Emprenedors"

04/11/2019

Aquests premis tenen com a objectiu incentivar la presentació d’idees emprenedores, el foment de l’esperit emprenedor i que l’alumnat aprengui a planificar un projecte empresarial.

La Salle Mollerussa ha assistit a l’acte de lliurament dels Premis E2 “Escola d’emprenedors”, en el marc del programa “Catalunya, Escola d’Emprenedors” de la Generalitat de Catalunya, i que promouen GLOBALleida i el Departament d’Educació. Aquests premis tenen com a objectiu incentivar la presentació d’idees emprenedores, el foment de l’esperit emprenedor i que l’alumnat aprengui a planificar un projecte empresarial.

En aquesta edició, celebrada al CaixaFòrum de Lleida, La Salle Mollerussa ha presentat projectes en les categories d’ESO, CFGM i CFGS, resultant finalistes en la categoria d’ESO el projecte Healthy Gloves -elaborat pels alumnes Mariona Torrelles, Adrià Montoro, Nisrine Ben Amar i Marta Moyà- i, en la categoria de CFGM, el projecte Harpy Project, SL -elaborat per l’alumna Cristina Amorós-.

Els quatre alumnes d’ESO han guanyat el Premi E2 “al millor treball de síntesi relacionat amb l’emprenedoria”, dotat amb 125€ per a cadascun d’ells. En el seu treball, van simular una empresa creadora d’un guant de roba impermeable per posar combustible al vehicle. Un guant que protegeix del combustible i de l’AdBlue (corrossiu per la pell) i que es guarda al tap del combustible del vehicle.

L’alumna Cristina Amorós, de CFGM, ha aconseguit el Premi E2 “a la millor idea”, dotat amb 500€. La idea del Pla d’Empresa va sorgir quan la Cristina va plantejar solucions a la dificultat que hi ha a l’hora de muntar i desmuntar un portàtil per fer el seu manteniment, modificació o reparació d’una peça. El repte va consistir a crear un prototip de portàtil modular econòmic i eficient, de fàcil i àgil muntatge que, a més, permet millorar les peces internes, ja que el client pot escollir els components i el sistema operatiu. El seu projecte també s’ha classificat per a la VIII Mostra de projectes emprenedors d’alumnes de Formació Professional de Catalunya, que organitza la Xarxa EmprenFP, i on serà avaluat per part d’un jurat tècnic.

En l’acte de lliurament, els premis els ha lliurat l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, l’inspector en cap adjunt dels Serveis Territorials d’Educació de Lleida, Josep Serentill, el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, el director Digital Business en SEMIC, Álvaro Perera i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank, Geremi Camí.

Infolleida