Bellvís viatja al s.XVII en una nova edició dels Firals

29/07/2018

La tradicional festa ha esta apadrinada per Meritxell Serret. El seu company i diputat al Parlament, Ferran Civit ha demanat al consistori que porti l’Anella de Cal Bufalà a les presons on hi ha els presos polítics

Bellvís s’ha traslladat, durant tot el cap de setmana, fins al segle XVII en una nova edició de la festa dels Firals. La tradicional celebració rememora de manera festiva l’ocupació del municipi per part de les tropes de Felip IV a través de la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà i la història d’amor entre la Maria i el Joan. Una festa que no seria possible sense la participació de gran part dels bellvissencs i bellvissenques.

Aquesta 22a edició dels Firals de Bellvís ha estat apadrinada per l’exconsellera i ara delegada del Govern a la Unió Europea, Meritxell Serret, tot i que en nom seu, els honors els ha fet el seu company i diputat al Parlament, Ferran Civit. Civit ha comparat la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà amb la situació política catalana i ha demanat al consistori que porti l’Anella a les presons on hi ha els exconsellers del Govern.

 

A banda de la representació de la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà els assistents als Firals també han pogut gaudir de recitals de poesia, el mercat artesanal, el concert de l’Akampada Vikinga o una exposició de roba infantil antiga, entre altres.

 

 

Anna Berga