Castellnou de Seana recupera els Estudis Castellnouencs

04/02/2019

Amb el nom Els Nous Estudis Castellnouencs. Aquest diumenge s'ha presentat el primer llibre d'aquesta nova etapa

‘El segle XIV, història i secret d’un manuscrit’, és el títol de la novel·la amb el que Castellnou de Seana recupera els Estudis Castellnouencs, una col·lecció que fins fa 5 anys es presentava anualment  i que repassava la història del municipi. Aquest nou llibre està basat amb el pergamí que hi ha a l’església de Castellnou de Seana, que data del 1334, tot i que es desenvolupa en una trama de ficció en la que un personatge principal fa una retrospecció de la seva vida al contemplar l’històric manuscrit. 

Amb aquest nou llibre, del que se n’ha fet una col·lecció de 350 exemplars que es repartiran pels veïns del municipi i les biblioteques, els Estudis Castellnouencs tornen, amb una direcció renovada i amb el nom dels Nous Estudis Castellnouencs. L’Associació Cultural de Castellnou és l’encarregada d’aquesta nova etapa dels estudis amb Trinitat Olivé a la direcció i Ramon Carrera, Jaume Pubill i Ramona Segarra com a col·laboradors.

L’acte de presentació del llibre ha estat inclòs dins el programa de la Festa Major del municipi que, entre altres, també ha comptat amb la cercavila de la colla Gegantera de Castellnou, ball o animació infantil. Així mateix, el diumenge s’ha celebrat la 16a Fira d’Artesania en la que hi ha participat 25 expositors dedicats als productes de proximitat, alimentació i artesania.

Anna Berga