David Pradas presenta al Teatre L’Amistat “Umbilical. Música & Vida”, una banda sonora de la maternitat

02/02/2018

L’espectacle del pianista i compositor de Castellserà serà aquest proper diumenge a les 7 de la tarda

El Teatre l’Amistat de Mollerussa acull aquest proper diumenge el concert “Umbilical. Música & Vida”, el nou treball del pianista i compositor de Castellserà, David Pradas. Inspirat en el cicle de la vida, des del moment de la concepció fins a més enllà del naixement, l’espectacle es desenvolupa amb un “mapping” projectat sobre un piano de grans dimensions expressament construït per a l’ocasió.

El disc de David Pradas conté 12 temes amb una base de piano, un sextet de corda i una coral virtual de cinc veus de dona que s’inspira en el cicle de la vida. Les peces descriuen musicalment un procés que s’inicia i reinicia com les hores d’un rellotge, i en el qual la música esdevé un cordó umbilical entre la mare i el fill des de la seva concepció.

Pradas, que considera que aquest és el seu disc més íntim, admet que per compondre’l ha hagut de posar-se en la pell d’una dona, atès que aquesta és una experiència que mai li pot passar a un home i els convida a rebre aquesta música com una invitació a entrar en el món de la maternitat viscut, a través de la seva música, des de la pell d’una dona.

“De fet, Umbilical és un homenatge a la dona, al sentiment d’amor de la mare, a un procés sovint poc reconegut en tant que invisible”, explica Pradas, que afegeix: “El fet de posar música a aquest procés significa reconèixer-lo”.

Umbilical vol ser la banda sonora que acompanya mare i fill en el trajecte de la vida, des del moment de la seva concepció fins als primers passos, moment en què mare i fill inicien la seva separació física, que no emocional. Així, la música esdevé el fil invisible que uneix mare i fill al llarg de la seva vida. Aquest és el propòsit: crear una banda sonora de mare i fill que teixeixi un vincle determinant.

Infolleida