El 36è Premi de Novel•la Breu ‘Ciutat de Mollerussa’ fa rècord d’originals amb 78 textos presentats

13/02/2024

Les obres, procedents de Catalunya, el País Valencià i també de Mèxic i el Canadà, opten a guanyar un premi de 5.000€ i un accèssit de 1.000€

La 36a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha rebut un total de 78 originals procedents de diferents punts de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i també de l’estranger amb participants, per primera vegada, de Mèxic i del Canadà. Es tracta d’una xifra record de participants, molt superior als 48 que es van rebre en l’anterior edició en la qual també hi havia participació forana, en aquell cas de Roma i de Califòrnia.

El premi està dotat amb 5.000 euros que corresponen a la primera edició de l’obra, que va a càrrec de Pagès Editors. Aquest concurs concedeix també un accèssit dotat amb 1.000 euros, a criteri del jurat, el qual enguany incorpora a l’escriptor i dinamitzador cultural recentment distingit amb la Creu Sant Jordi, Antoni Gelonch Viladegut. El veredicte del jurat, format també pels escriptors Josep Borrell, Pep Coll, Albert Villaró i Montse Sanjuan es donarà a conèixer en un acte literari el 5 d’abril al Teatre L’Amistat en el marc de les Festes de Sant Isidori.

Cal recordar que la guanyadora del 35è Premi Literari de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa” va ser Raquel Casas Agustí, de Vilanova i la Geltrú (1974), amb Glish, una paròdia de la deshumanització en la postmodernitat amb un rerefons on entra en joc la intel·ligència artificial i la robotització humana. L’accèssit va ser per Glòria Tomàs Nus (Rialp) amb la novel·la L’any del gel, un drama rural ambientat a la Vall d’Àssua al Pirineu amb un protagonista que pateix una malaltia mental.

Infolleida