El Palau d’Anglesola celebra una nova edició del Correllengua

27/11/2023

El Correllengua és una festa popular que se celebra arreu dels territoris de parla catalana

El Palau d'Anglesola ha viscut una nova edició del Correllengua, enguany centrat amb el Joan Brossa.

El Correllengua és una festa popular que se celebra arreu dels territoris de parla catalana amb l'objectiu de mostrar la vitalitat del català i fomentar-ne l'ús. Està inspirada amb la Korrika, una cursa d'Euskal Herria a favor del basc.

En aquesta edició s'ha homenatjat en Joan Brossa, el poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX, que ens va deixar fa just 25 anys. En les setmanes prèvies l'alumnat de l'escola Arnau Berenguer ha treballat la poesia visual i la seva obra.

La jornada s’ha obert amb un joc a la plaça Generalitat per conèixer la vida del poeta. Després de cercar les lletres repartides per l'espai, s'ha construït la pancarta d'inici de la cercavila: "volem viure plenament en català". Amb els grallers i els gegants de la vila, s'ha arribat al pavelló poliesportiu, on els hereus i pubilles han llegit el manifest d'enguany, mentre els infants han realitzat jocs i tallers lingüístics. La festa ha conclòs amb un vermut amenitzat amb peces catalanes per part de músics locals.

Enguany el Correllengua del Palau d'Anglesola ha arribat a la 14 edició i la comissió organitzadora ja pensa com celebrar el 15è aniversari.

Infolleida